Felszabadult néhány Dráva vízitúra időpont augusztus végén, szeptember elején. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal egyeztetve meghirdetjük ezeket és várjuk a vízitúrázókat. Az engedélyeztetési eljárás gyors lebonyolításában segítünk.

Az időpontok:
2011.
augusztus 25.
augusztus 29.
augusztus 31.
szeptember 6.

A vízitúra program:
Mindig 6 evezős napot tartalmaz Őrtilos – Drávaszabolcs útvonalon. A fenti időpontok mindig a 0. napot jelentik, az őrilosi érkezés és esti táborozás napját és mindig másnap van a vízreszállás, majd onnantól számított összesen 6 nap evezés.
augusztus 25. evezés: augusztus 26-31.
augusztus 29. evezés: augusztus 30-szeptember 04.
augusztus 31. evezés: szeptember 01-06.
szeptember 6. szeptember 07-12.

Nemzeti Park – a látogatás engedélyköteles!
A Dráva teljes hazai szakasza védett természeti terület, továbbá a folyó számos ritka, fokozottan védett faj élőhelye. A Nemzeti Park csak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság engedélyével látogatható. Emellett, mivel nem pontosan határfolyó a Dráva, így a magyar és horvát határrendészeti szervek engedélye is szükséges. Segítünk a szükséges engedélyek gyors beszerzésében, neked csak össze kell szedni a csapatoddat és jelentkezned kell valamelyik időpontra. A résztvevők létszáma korlátozott. Az együtt túrázók száma maximum 35 fő lehet. A jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk.

Árak:
Kenubérlés (10 db négyszemélyes túrakenu) + túrafelszerelés (lapátok, mentőmellények, hordók) bérlése + szállítás = 210.000,- Ft
+ nemzeti parki környezetterhelési díj = 6.000,- Ft/fő
+ Határrendészet engedélyeztetési illeték = 2.200,- Ft illetékbélyeg/csoport
Az árak 35 fős csoportokkal kalkulálva, fejenként 6+6.000 Ft a 6 napos túra díja. Egyben 30-35 fős csoportok előnyt élveznek jelentkezéskor, de várjuk kisebb, 10-15 fős csoportok jelentkezését is, ilyenkor a költségek egy része szétoszlik, ennek koordinálását díjmentesen vállaljuk.

Ez egy ritka lehetőség – van még idő az engedélyek beszerzésére
A Dráva vízitúrákra minden évben többszörös túljelentkezés van. A Nemzeti Park 2 naponta adja ki a vízitúra belépési engedélyeket egy-egy max. 35 fős csapatnak. Az időben nem fizető csoportok előzetes foglalását törlik és a helyükre befogadják más csoportok jelentkezését. A fenti időpontok így szabadultak fel, a több augusztusi és szeptemberi dátum már mind foglalt. Az engedélyeztetési eljárás a határőrséggel együtt kb. 1,5 – 2 hónap, így kb. július közepéig van még lehetőség indítani a folyamatot. Szedd össze a csapatodat, csapj le a lehetőségre és egy gyors döntéssel még az idén mehettek a Drávára vízitúrázni!

Következő lépés: