Dráva vízitúra

Dráva vízitúra – 2024.

1 napos szervezett vízitúra programok a Dráván – egész nyáron


dráva vízitúra kép12Éled a természet, melegednek a napok, zöldül a határ, csiripelnek a madarak, elindultak a szervezett, kenus vízitúráink is. A tiszta vízű, különleges állat és növényvilágáról ismert folyóra, a Drávára szervezünk jó hangulatú 1 napos evezéseket. A Természet vendégeként, 4 személyes túrakenuinkkal június elejétől augusztus végéig lapátolunk az egyik legkedveltebb szakaszon, Barcstól – Szentborbásig. Egyedi csoportos igény esetén más szakaszokon is megoldjuk a túrát egész nyáron.

 

A program

dráva vízitúra kép7

  • Találkozó 10 órakor a Barcs drávai szabadstrandon.
  • A Dráván szigorú engedélyhez van kötve a túráztatás, ezért kötelező papírok kitöltésével kezdjük a túrát, ehhez érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.
  • Közös felkészülés és a túravezető eligazítása után kb. 11 órakor vízreszállás. A táv 19 fkm.
  • A part mentét végig fák szegélyezik, az emberi beavatkozás nyomai keveset látszanak. Eközben több mellékágban is kalandozunk. Az evezés során ízelítőt kapunk az érintetlen természetből, a madár és állatvilágból: mocsári teknős, kis lille, jégmadár, gyurgyalag, nádiposzáta, károkatona, fülemüle, rétisas, a nádasok környékén nyuszt, borz, menyét, a vízben pedig süllő, harcsa, kecsege, ponty. Csend, nyugalom, friss levegő, a természet neszei mind-mind a feltöltődést, az élménygyűjtést biztosítják.
  • Drávatamásiban partra szállunk, ott van lehetőség pihenni, frissítőket fogyasztani.
  • A túra Szentborbáson fejeződik be, a Duna-Dráva Nemzeti Park Kutatóházánál kötünk ki kulturált, tiszta, nagyon szép környezetben.
 

Időpontok

dráva vízitúra kép11Barcs-Szentborbás túráink 2024. júniustól rendszeresen indulnak egész nyáron, minden második hét szombaton.:
– 2024. június 8., szombat
– 2024. június 22., szombat

– 2024. augusztus 3., szombat
– 2024. augusztus 17., szombat
– 2024. augusztus 31., szombat

– 2024. szeptember 14., szombat

 

Ettől eltérő időpontokra – egész nyáron bármely napra, bármely szakaszra
Ezektől eltérő tetszőleges időpontokra is vállaljuk egész nyáron 1 napos Dráva vízitúra programok megszervezését minimum 15 fős csoportok, osztálykirándulások, céges csapatépítők, családok, baráti társaságok részére. Gondoskodunk a nemzeti parki és határőrizeti engedélyekről, a kenukról, egyéb túrafelszerelésekről (lapát, mentőmellény, hordó) és a kenuk helyi szállításáról. Várjuk 15-33 fős csoportok jelentkezését minimum 5 nappal a túra előtt.

Ha megvan a kiszemelt időpont, útvonalat is választhatsz, az alábbi 6 közül bármelyik szakaszra meg tudjuk oldani nektek a túrát:
Őrtilos (235 fkm) – Vízvár (191 fkm)
Vízvár (191 fkm) – Barcs (152 fkm)
Barcs (152 fkm) – Szentborbás (133 fkm)
Szentborbás (133 fkm) – Drávasztára (116 fkm)
Drávasztára (116 fkm) – Vejti (98 fkm)
Vejti (98 fkm) – Drávaszabolcs (78 fkm)

 

Részvételi díj

dráva vízitúra kép811 500 Ft/fő, mely tartalmazza:
– a túrakenuk bérleti díját,
– lapátok, mentőmellények, hordók díját,
– az eszközök helyszínre szállításának díját,
– a túraszervezés és
– a túravezetés díját
-500 Ft/fő, a nemzeti park felé fizetendő vízreszálló- és kikötési helyek és WC-k használati díját.

nem tartalmazza:
– az oda- és visszautazást,
– az étkezés és a
– szállás költségeit.
FIGYELEM! A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság által kialakított sátorozóhelyeken tilos éjszakázni a túra előtt és után is!

Akciós ajánlat csoportszervezőknek:
Minden 15 fő feletti csoport szervezőjének minden 15 fő után +1, 30 fő felett +2 díjmentes helyet biztosítunk.

Nemzeti Park – a látogatás engedélyköteles!

dráva vízitúra kép9A Dráva teljes hazai szakasza védett természeti terület, továbbá a folyó számos ritka, fokozottan védett faj élőhelye. A Nemzeti Park csak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság engedélyével látogatható.

Rendelkezünk a szükséges engedélyekkel, neked csak jelentkezni kell valamelyik turnusba. A résztvevők létszáma korlátozott. Az együtt túrázók száma maximum 35 fő lehet. A jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk.

 

További információk

dráva vízitúra kép10Ingyenes kiegészítő felszerelések
a kenukhoz evezőlapátot, mentőmellényt adunk. Igény szerint hordót is biztosítunk, ezeket külön nem kell fizetni, benne van a részvételi díjban.
Úti okmányok:
A túrán csak érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehet részt venni!

 

Jelentkezés

 

A jelentkezés folyamata három egyszerű lépésben történik:

1. Jelentkezési Lap kitöltése:
Mindenki külön-külön töltse ki az on-line jelentkezési lapunkat.
On-line Jelentkezési Lap kitöltése  

2. Befizetés
A túrákra a helyeket lefoglalni a részvételi díj előzetes befizetésével lehet. A túra napján helyszíni befizetést nem fogadunk el. Ez egy eszközigényes kültéri program. Arra a létszámra készülünk, akik előzetesen lefoglalták a helyüket.
A befizetés módja lehet:
– bankkártyás fizetéssel,
– banki átutalással.
Befizetés

3. email küldés a befizetettek névsorával:
Üzenet küldés a befizetettek névsorával

 

Jelentkezési határidő: a túra indulása előtti csütörtök 12:00 óráig.

 

Bankkártyás fizetés:

Lehetőség van oldalunkon bankkártyával történő on-line fizetésre. A fizetés során átirányítunk a CIB Bank fizetőoldalára. Gyors, egyszerű és biztonságos. A fizetés közvetlenül a CIB Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a vizitura.hu oldalán. A vizitura.hu a kártyád, illetve a mögötte álló számlád adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nem kerül birtokába, abba betekintést nem nyerhet.

   Ott a helyünk!
Bankkártyával foglalok.

Fizetés banki átutalással:

Lehetőség van a túra díjának átutalással történő kiegyenlítésére. A “Foglalok” gombra kattintás után töltsd ki a megjelenő űrlapot. Ezután az automata számlázási rendszerünk egy elektronikus díjbekérőt fog küldeni az email címedre, benne az utaláshoz szüksége banki adatokkal. A saját internetbankodba belépve tudod on-line intézni az átutalást. Akkor foglaljuk be a helyeket nektek miután megérkezett a befizetés. Küldj egy visszajelzést, ha megtörtént!

 

   Megyünk mi is!
Átutalással foglalok.

 
 

Foglalás: a jelentkezés és befizetés sorrendjében. Ha szeretnél idén a Dráván vízitúrázni, jelentkezz a fenti időpontokra, vagy foglalj egy tetszőleges nyári napot a barátaiddal!

 

6 napos Dráva túrák

Továbbra is van mód az elmúlt évtizedekben megszokott 6 napos Őrtilos-Drávaszabolcs túrákra is, amiket 20 éven keresztül szerveztünk 2022 előtt. Ezirányú igényekkel keressetek minket és adunk egyedi ajánlatot. Lehetőleg minden év január elején, mert a Nemzeti Parknál hamar elfogynak a frekventált nyári időpontok. Ha a nyár elején jut eszedbe, akkoris kérdezz rá, de minimum 1 hónappal a tervezett túra indulása előtt és megkíséreljük megoldani a Nemzeti Parknál megmaradt szabad időpontok közül az igényeidhez közel álló valamelyik lehetőséget.

 

További érdeklődés

hívj fel minket:
(20) 773-7340
vagy küldj egy üzenetet nekünk:
Következő lépés