Zrmanja Kanyon vízitúra

 

Zrmanja kanyon vízitúra – Horvátország 2021.

Vadregényes kanyon vízitúra program Horvátországban a Zrmanja folyón

 

Kanyontúrák:

Eveztél már kenuval az indiánok földjén? Néhány évtizeddel ezelőtt egy rövid időre igazi vadnyugattá alakult a Dinári-hegység középső része. A kopár, sziklás táj és a közeli nemzeti parkok érintetlen vidékei voltak a helyszínei a Winnetou-filmeknek. Egy kétnapos vízitúra keretében most ezeket a tájakat járjuk be vízen: végigevezünk a Zrmanja-folyó kanyonvölgyén, 100 méteres sziklák és áttetsző, tündöklő víz által kísérve.

 

Igen!

Igen, a víznek tényleg ilyen színe van!:)

Helyszín:

Horvátország, zadari régió, Zrmanja folyó alsó, kanyonos szakasza. A folyó teljes olyan szakaszát végigevezzük, amely síkvíz, normál 4 személyes túrakenukkal, átemelés nélkül járható. A napi táv 8-13 km.

Időpontok:

– 2021. május 28-29., péntek-szombat
– 2021. szeptember 9-10., csütörtök-péntek

15 fő feletti csoportok számára egyedi időpontban is.

 

A program:

1. nap: A 11 kilométer hosszú kanyonban átérezhetjük a valódi vadnyugat világát. Mindezt úgy, hogy a folyó szelíden hömpölyög alattunk, így a vadnyugatból a „vad” csak a vidék romantikájára utal, az evezés inkább a békepipa elszívásának nyugalmához hasonlítható. A kanyon egyenesen a tengerbe vezeti a kenuinkat, az első nap a Zadarhoz közeli Novigradsko more öbölben fejeződik be.
– Találkozó 10 órakor Obrovacban, vízreszállás,
– 11 km evezés a Zrmanja Kanyonban a Novigradsko more torkolatig,
– + 2 km Ribnica (Kruševo) halászfaluig,
– délután sofőrtranszfer,
– végül a kanyon tetején lévő kilátóhelyek bejárása, a forgatási helyszínek felkeresése közúton, saját autókkal.

 

2. nap: A túra második napján a folyó fentebbi szakaszán evezünk. Itt a hegyek még nem szűkülnek össze kanyonná, de hasonlóan vadregényes vidékben lesz részünk. Utunk végcélja a folyó utolsó vízesése, a Jankovića Buk. A vízesést kenuból és a szárazföldről is megtekintjük, majd visszatérünk Obrovac-ba, a hangulatos kisvárosba.
– Találkozó 10 órakor Obrovacban, vízreszállás,
– felevezés 4 km a Zrmanja folyón a legutolsó vízesés, a Jankovića Buk tövébe,
– piknik a Jankovića Buk-nál,
– visszaevezés Obrovacba 4 km,
– délután hazautazás.

 

Részvételi díj

24.900 Ft/fő/2 nap

mely tartalmazza:
– a kenuk és eszközök bérlete,
– helyszínre szállítása,
– túra végén elszállítása,
– túraszervezés,
– túravezetés költsége,
– valamint autónként 1 főnek -a sofőröknek- a kiinduló helyre történő oda-visszaszállítása.

nem tartalmazza:
– az oda- és visszautazás,
– az étkezés és a szálláshely díját.
Az utazás, az étkezés és a szállás egyénileg történik.

Utazás:

Egyénileg. A Budapest – Obrovac távolság közúton 613 km, ebből 588 km autópálya. Az utazás időtartama személygépkocsival Budapesttől kb. 6-6,5 óra. Az üzemanyagköltség mellet még a magyar ill. horvát autópályadíjjal számolj.
Budapest – Obrovac útvonaltervezés

 

Szállás

A szállás intézése egyénileg történik.
Ajánljuk barátságos, kedves apartmanos szállásadó partnerünket Ribnica (Kruševo)-ban. A kis halászfalu a túra végpontjánál található, a Zadarhoz közeli Novigradsko More tengeröböl partján. A szálláshely ajánlata 15-25 Euro/fő/éj, attól függően, hogy az év milyen szakában megyünk és hogy hányágyas apartmanban hányan szálltok meg. A díjat a helyszínen kell rendezni a szállásadó felé.

 

További információk

Akciós ajánlat csoportszervezőknek
– minden 15 fő feletti csoport szervezőjének minden 15 fő után +1 ingyen helyet biztosítunk.
– minimum 15 fő létszámú csapatok számára egyedi igények alapján más, a meghirdetettől eltérő dátumra is megszervezzük a túrát, csak nektek. Szóba jöhető hónapok: április, május, június, szeptember, október.

Jelentkezés
Jelentkezési Lap kitöltésével és a részvételi díj befizetésével történik. A jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk.

Jelentkezési határidő: a túra indulása előtt 1 héttel.

Résztvevő létszám: A minimális létszám 15 fő, a maximális 40 fő

A Jelentkezési Lapot kérjük egy papírlap két oldalára kinyomtatni, kitöltve, aláírva leadni.
Jelentkezési Lap letöltése

A jelentkezési lap leadása történhet:
– személyesen;
– postán.

A részvételi díj befizetése történhet:
– személyesen, a jelentkezési lapok leadásakor;
– PayPal-lal;
– vagy bankkártyás fizetéssel.

Bankkártyás vagy PayPal-os fizetés:
Lehetőség van oldalunkon bankkártyával vagy PayPal-lal történő fizetésre. A fizetés során átirányítunk a PayPal fizetőoldalára. Gyors, egyszerű és biztonságos. A fizetés közvetlenül a PayPal által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a vizitura.hu oldalán. A vizitura.hu a kártyád, illetve a mögötte álló számlád adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nem kerül birtokába, abba betekintést nem nyerhet.

Egyszerre több ember részvételi díja is befizethető, a PayPal oldalán a baloldali hasábban a “Quantity: ” mező kitöltésével beírhatod, hogy hány fő részvételi díját akarod befizetni, majd kattints rá alatta az “Update” feliratra és a PayPal kiszámolja neked a kívánt létszámnak megfelelő pontos végösszeget.
Várjuk jelentkezéseteket.

Foglalás: a jelentkezés és befizetés sorrendjében. Néhány nap erejéig elhozzuk a vadnyugatot. Ha jártál már alföldi folyókon vízitúrázni, most megsokszorozzuk az élményt. Ha még nem voltál vízitúrán, vagy bátortalannak érzed magad a nagyobb kihívásokhoz, itt a helyed! A túra minden kilométere a legszelídebb vízen zajlik, miközben nem győzünk betelni a látvánnyal. A legjobb nyárkezdő hétvégi program egy kis feltöltődéshez. Ha szeretnél idén egy remek vadregényes kanyon vízitúra programon résztvenni, jelentkezz a fenti időpontok bármelyikére.

További érdeklődés:
hívj fel minket:
(70) 577-5351
vagy küldj egy üzenetet nekünk:
Következő lépés

Fotók, videók, drónfelvételek:
Buruzs Bernadett
Buruzs Tamás
Csernátoni Attila
Eperjesi Erika