További szabad Dráva vízitúra időpontok

ddnp logoVan néhány szabad Dráva vízitúra időpont 2019 nyarára, leginkább júniusra néhány és júliusra egy időpont. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal egyeztetve meghirdetjük ezeket és várjuk a vízitúrázókat. Az engedélyeztetési eljárás gyors lebonyolításában segítünk.

 

Az időpontok 2019-ben::
– jún. 3.-9. Őrtilos-Drávaszabolcs
– jún. 5.-11.
– jún. 7.-13.
– jún. 9.-15.
– júl. 3.-9.

A vízitúra program:
Mindig 6 evezős napot tartalmaz Őrtilos – Drávaszabolcs útvonalon. A fenti időpontok mindig a 0. napot jelentik, az őrilosi érkezés és esti táborozás napját és mindig másnap van a vízreszállás, majd onnantól számított összesen 6 nap evezés.
Példa:
június 3.: odautazás, evezés: június 4-9.

Nemzeti Park – a látogatás engedélyköteles!
A Dráva teljes hazai szakasza védett természeti terület, továbbá a folyó számos ritka, fokozottan védett faj élőhelye. A Nemzeti Park csak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság engedélyével látogatható. Emellett, mivel nem pontosan határfolyó a Dráva, így a magyar és horvát határrendészeti szervek engedélye is szükséges. Segítünk a szükséges engedélyek gyors beszerzésében, neked csak össze kell szedni a csapatoddat és jelentkezni valamelyik időpontra. A résztvevők létszáma korlátozott. Az együtt túrázók száma maximum 35 fő lehet. A jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk.

Árak:
Részvételi díj: 20 900 Ft/fő (10 db négyszemélyes túrakenu) + túrafelszerelés (lapátok, mentőmellények, hordók) bérlése + szállítás + túravezetés
Nincs benne: utazás, étkezés, szállás.
+ nemzeti parki sátorozóhely használati díj = 6.000,- Ft/fő
Egyben 30-35 fős csoportok előnyt élveznek jelentkezéskor, de várjuk kisebb, 15 fős körüli csoportok jelentkezését is.

Ez egy ritka lehetőség – van még idő az engedélyek beszerzésére
A Dráva vízitúrákra minden évben többszörös túljelentkezés van. A Nemzeti Park 2 naponta adja ki a vízitúra belépési engedélyeket egy-egy max. 35 fős csapatnak. Az időben nem fizető csoportok előzetes foglalását törlik és a helyükre befogadják más csoportok jelentkezését. A fenti időpontok így szabadultak fel, a többi júliusi, augusztusi és szeptemberi dátum már mind foglalt. Az engedélyeztetési eljárás a határőrséggel együtt kb. 1 – 1,5 hónap, így kb. július első fele, közepéig van még lehetőség indítani a folyamatot. Szedd össze a csapatodat, csapj le a lehetőségre és egy gyors döntéssel még az idén mehettek a Drávára vízitúrázni!

Következő lépés: