Vízitúra élménycsomagok

Kalandprogramok vízen ÉS szárazon.

Bevezető
Kétféle vízitúrázó van. Az egyiknek a vízitúrából sosem elég. Van ilyen ember, ismerjük őket. A másiknak túl sok is tud lenni, akár egy több napos evezés is. A vizitura.hu most olyan programokat talált ki, amelyik mindkét csoport igényeit kielégítik.

Kössük össze a vízitúrát más élményekkel. Ha szoktál evezni, akkor kóstolj bele másba is. Ha nem eveztél még, vagy már az is régen volt, akkor egy kis túrázás, kerékpározás, esetleg lovaglás mellett szállj kenuba is! Vízitúra élménycsomagjaink olyan kisebb-nagyobb kalandokat kínálnak, amelyek vízen és szárazföldön találhattok meg. A célunk az, hogy több oldaláról mutassuk meg a természetet. Vízről ÉS szárazföldről: a síkvidékek útjairól, a dombok lankáiról vagy a hegyek közül.
Nem kell hosszú túrákra gondolni. Néhány nap elég arra, hogy ebből a változatosságból képet kapjunk, és élményekkel gazdagodva térjünk haza!

Evezés és gyalogtúra
Vannak olyan folyók, amelyeken evezve tátott szájjal bámuljuk a környező hegyeket vagy dombvidékeket. De a vízitúra halad tovább a maga medrében. Az élménycsomagokkal azonban feltárul előttünk ez a táj is. Kiszállunk a kenukból egy-egy napra, és felkerekedünk a hegyek, dombok gerincére. Kilátó, szurdokvölgy, szikla, hasadék. Ösvény, forrás, tölgyek, vadles. Van lehetőség bőségesen. A Rába mentén az Őrség sűrű erdőkkel fedett dombjai, a Börzsöny vulkáni sziklái az Ipoly felett, a Zempléni-hegység várromokban gazdag vonulatai, amelyeket a Hernád kerülget, vagy akár télen a Balaton-felvidék egy kis evezéssel a meleg vízű Hévíz-patakon. Ha pedig külföldre vágytok, akkor irány a Paklenica Nemzeti Park!

Vízitúra és szárazföldi kalandozás Winnetou nyomában
Ezúttal különleges túrára indulunk. Vízitúrázunk a Winnetou-kanyonban (a Zrmanja folyó szurdokvölgyében), egy gyalogtúrát teszünk a Paklenica Nemzeti Parkban és megnézzük a Plitvicei-tavakat is.
Időpont: 2018. szeptember 15 – 18. (4 nap)
Részletes program