Vízitúra és szárazföldi kalandozás Winnetou nyomában

Vízitúra és szárazföldi kalandozás Winnetou nyomában

Ezúttal különleges túrára indulunk. Felkeressük a Balkán-félsziget egyik legszebb területét. Vízitúrázunk a Winnetou-kanyonban (a Zrmanja folyó szurdokvölgyében) és egy gyalogtúrát is teszünk a Paklenica Nemzeti Parkban. A négy napos program során úgy mutatjuk meg a térség természeti csodáit, hogy közben mi magunk is részesei leszünk annak.

 

Az evezés helyszíne a vadnyugati hangulatot árasztó szurdokvölgy, amely a Winnetou-filmek egyik forgatási helyszíne volt. A kristálytiszta folyó óriási sziklák között kanyarog, majd eléri a tengert, pontosabban a Novigrádi-öblöt.

 

A folyó ezen a szakaszán már teljesen békés, így kezdő túrázók számára is biztonságosan evezhető. A vadregényes, kopár hegyoldalak pedig egyedi hangulatot kölcsönöznek az evezéshez. A gyalogtúrán a nemzeti park jellegzetes szurdokvölgyeit érintjük, ahol különböző méretű barlangok, források és kisebb patakvölgyek ejtik ámulatba a túrázókat.
A túrát követően a tengerparton pihenjük ki a fáradalmakat, majd hazafelé több helyen megállunk, többek között a világhírű Plitvicei-tavaknál is, ahol a mésztufa-gátak különleges természeti környezetet alakítottak ki.

A program:
1. nap: félnapos evezés a Zrmanja-folyón, a folyó utolsó vízesésének megtekintése

 

2. nap: Starigrad, Winnetou Múzeum megtekintése, majd gyalogtúra a Paklenica Nemzeti Parkban, Nagy Paklenica-völgy a Manita-barlangig. Túratáv: 7 km, 480 méter szintkülönbség.

3. nap: bő félnapos evezés a Zrmanja-folyón (Winnetou-kanyon, tengeröböl), délután szabadprogram a tengerparton.

 

4.nap: hazaindulás, útközben Nemzeti Park látogatás a Plitvicei-tavaknál

 

Időpontok: 2019. június 1 – 4.
és
2019. szeptember 14 – 17.

Szállás: egyénileg.
Utazás: egyénileg vagy telekocsi rendszerben
Étkezés: egyénileg.

Részvételi díj: 32.500 Ft/fő
A minimális létszám 15, a maximális 60 fő
A részvételi díj tartalmazza:
– túrakenuk, lapátok, mentőmellények bérletét
– a vízi oktatást,
– a vizi és szárzföldi túravezetés díját (képzett túravezetőkkel),
Nem tartalmazza: a szállást, az étkezéseket, az utas biztosítás díját, az utazást, az autópálya díjakat (magyar/horvát) és a Nemzeti Park belépőket (Paklenica és Plitvice).

Jelentkezés:
On-line Jelentkezési Lap kitöltése
Jelentkezési határidő: a túra előtt 4 héttel.

Fotók: Báder Antal, Buruzs Tamás, Csernátoni Attila, Hidas Kata, Leszkó Zsolt