További szabad Dráva vízitúra időpontok

ddnp logoVan néhány szabad Dráva vízitúra időpont 2017 nyarára, leginkább júniusra és augusztus végére valamint szeptember első felében. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal egyeztetve meghirdetjük ezeket és várjuk a vízitúrázókat. Az engedélyeztetési eljárás gyors lebonyolításában segítünk.

 

Az időpontok 2017-ben::
– jún. 14.-20.
– jún. 16.-22.
– jún. 26.- júl. 2. (már csak max 23 főre)
– júl. 2.-8.
– júl. 4.-10.
– júl. 26.-aug. 1. (már csak max 20 főre)
– szept.2.-8.
– szept. 4.-10.
– szept. 6.-12.
– szept. 8.-14.

A vízitúra program:
Mindig 6 evezős napot tartalmaz Őrtilos – Drávaszabolcs útvonalon. A fenti időpontok mindig a 0. napot jelentik, az őrilosi érkezés és esti táborozás napját és mindig másnap van a vízreszállás, majd onnantól számított összesen 6 nap evezés. Példa:
augusztus 17. odautazás, evezés: augusztus 18-23.

Nemzeti Park – a látogatás engedélyköteles!
A Dráva teljes hazai szakasza védett természeti terület, továbbá a folyó számos ritka, fokozottan védett faj élőhelye. A Nemzeti Park csak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság engedélyével látogatható. Emellett, mivel nem pontosan határfolyó a Dráva, így a magyar és horvát határrendészeti szervek engedélye is szükséges. Segítünk a szükséges engedélyek gyors beszerzésében, neked csak össze kell szedni a csapatoddat és jelentkezni valamelyik időpontra. A résztvevők létszáma korlátozott. Az együtt túrázók száma maximum 35 fő lehet. A jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk.

Árak:
Kenubérlés (10 db négyszemélyes túrakenu) + túrafelszerelés (lapátok, mentőmellények, hordók) bérlése + szállítás = elő- és utószezonban 228.240,- Ft vagy főszezonban 268.240,- Ft,
+ nemzeti parki sátorozóhely használati díj = 6.000,- Ft/fő
+ Határrendészet engedélyeztetési illeték = 3.000,- Ft illetékbélyeg/csoport
Az árak 35 fős csoportokkal kalkulálva, fejenként 6.500-7.700 Ft a 6 napos túra díja + nemzeti parki díj. Egyben 30-35 fős csoportok előnyt élveznek jelentkezéskor, de várjuk kisebb, 15 fős körüli csoportok jelentkezését is, ilyenkor a költségek egy része szétoszlik, ennek koordinálását díjmentesen vállaljuk.

Ez egy ritka lehetőség – van még idő az engedélyek beszerzésére
A Dráva vízitúrákra minden évben többszörös túljelentkezés van. A Nemzeti Park 2 naponta adja ki a vízitúra belépési engedélyeket egy-egy max. 35 fős csapatnak. Az időben nem fizető csoportok előzetes foglalását törlik és a helyükre befogadják más csoportok jelentkezését. A fenti időpontok így szabadultak fel, a többi júliusi, augusztusi és szeptemberi dátum már mind foglalt. Az engedélyeztetési eljárás a határőrséggel együtt kb. 1 – 1,5 hónap, így kb. július első fele, közepéig van még lehetőség indítani a folyamatot. Szedd össze a csapatodat, csapj le a lehetőségre és egy gyors döntéssel még az idén mehettek a Drávára vízitúrázni!

Következő lépés: